Pentru o imagine clara a ceea ce reprezinta fluctuatiile precum si diferenta dintre acestea si cursul propriu-zis, priviti poza de mai jos. Trendul este reprezentat de linia rosie curba; observam cum acesta urca si coboara formanad un arc de cerc - cursul va cobori. Liniile de suport si rezistenta, pe partea din mijloc a curbei trendului, sunt cele de culoare verde, si daca le-am inchide in partea dreapta cu o linie verticala formatiunea va avea aspectul unui triunghi. Fluctuatiile (range) sunt reprezentate de liniile galbene. Observati cum acestea urca si coboara lovindu-se mereu de cele 2 limite, suportul si rezistenta.
Range (fluctuatii) |
O regula generala este aceea sa nu intrati intr-o tranzactie impotriva cursului - ar fi ca si cum ati inota impotriva curentului. In schimb, asteptati momentul prielnic si intrati pe directia cursului valutar.
Exemplu de tranzactie: daca trendul coboara (bearish) ideal e sa intrati in vanzare atunci cand fluctuatia ascendenta tocmai a lovit limita de sus a cursului si incepe sa coboare. Majoritatea traderilor vor seta un TP (take profit) la limita de jos a cursului, intrand in vanzare la inceputul fluctuatiei si iesind la sfarsitul acesteia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu