22 oct. 2013

Range (fluctuatii)

In timp ce cursul (trend) reprezinta directia pretului pe o durata relativ mare de timp, fluctuatiile (range) sunt perioadele in care pretul urca si coboara intre limitele minima si maxima ale trendului, cunoscute si sub numele de suport (support) si rezistenta (resistance).
Pentru o imagine clara a ceea ce reprezinta fluctuatiile precum si diferenta dintre acestea si cursul propriu-zis, priviti poza de mai jos. Trendul este reprezentat de linia rosie curba; observam cum acesta urca si coboara formanad un arc de cerc - cursul va cobori. Liniile de suport si rezistenta, pe partea din mijloc a curbei trendului, sunt cele de culoare verde, si daca le-am inchide in partea dreapta cu o linie verticala formatiunea va avea aspectul unui triunghi. Fluctuatiile (range) sunt reprezentate de liniile galbene. Observati cum acestea urca si coboara lovindu-se mereu de cele 2 limite, suportul si rezistenta.
Range (fluctuatii)
Range (fluctuatii)
O regula generala este aceea sa nu intrati intr-o tranzactie impotriva cursului - ar fi ca si cum ati inota impotriva curentului. In schimb, asteptati momentul prielnic si intrati pe directia cursului valutar.
Exemplu de tranzactie: daca trendul coboara (bearish) ideal e sa intrati in vanzare atunci cand fluctuatia ascendenta tocmai a lovit limita de sus a cursului si incepe sa coboare. Majoritatea traderilor vor seta un TP (take profit) la limita de jos a cursului, intrand in vanzare la inceputul fluctuatiei si iesind la sfarsitul acesteia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu