18 oct. 2013

Trend (curs, directia cursului)

Trend reprezinta cursul, sau mai bine zis directia propriu-zisa a cursului pe o anumita perioada de timp. Ne vom referi la trend pentru a descrie directia actuala a cursului valutar.
Trendul poate fi ascendent (bullish) sau descendent (bearish). Pentru a retine denumirile mai usor imaginati-va urmatoarele:
  • Taurul (in engleza bull) ataca impungand cu coarnele, cu capul inainte, tot inainte; astfel si trendul/cursul bullish este impins in sus, ca si cum ar fi impins de catre un taur;
  • Ursul (engl. bear) ataca invers, acesta apuca si strange la piept, sau trage; asa si pretul este tras in jos, de catre urs, de unde si denumirea de bearish;
Analiza cursului valutar, a trendului, este unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le faceti inainte de stabili strategia unei tranzactie si de a intra in vanzare sau cumparare.
Trendul depinde si de perioada pe care lucrati in MetaTrader, acesta poate fi bullish pe M5 (5 minute) si bearish pe M30 (30 minute). Este, deasemenea, important sa nu intrati in tranzactie impotriva trendului deoarece ar fi ca si cum ati inota impotriva curentului. Asteptati semnalul potrivit si intrati in tranzactie in directia cursului.
In poza de mai jos aveti un trend bullish, un curs valutar ascendent. Observati cum, daca ati intra pe acest curs in vanzare, ati pierde ori ati castiga foarte putin.
Trend ascendent BULLISH
Trend ascendent BULLISH

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu