3 nov. 2013

MegaTrend

MegaTrend e inca un indicator util incepatorilor mai mult decat celor avansati si pe care-l recomand, cel putin pana va obisnuiti cu tranzactionarea si invatati sa fiti moderati.
Traderii incepatori, mai mult decat cei avansati, reusesc cu greu sa-si stapaneasca impulsul de a cumpara ori vinde, facand uneori greseli de... incepator si intrand in tranzactii impotriva cursului. Nu de putine ori am intrat si eu in vanzare, de exemplu, cand trendul era clar in crestere. Acest indicator - MegaTrend - va trasa, pe chart, linia trendului. Aceasta urmeaza trendul, intersectandu-se cu aceasta in unele locuri, si se gaseste cand deasupra, cand dedesubtul acestuia.
Importanta acestui indicator consta in faptul ca linia trasata de acesta are culori diferite (care pot fi schimbate dupa plac). In acest fel, puteti alege doua culori opuse (galben si violet !?!) si atribui una trendului ascendent (bullish) si alta celui descendent (bearish). In acest fel va va sariin ochi directia trendului, fie el bullish sau bearish, si va veti aminti ca, in special pentru ca sunteti incepator, nu este bine sa intrati in tranzactii impotriva directiei cursului valutar ;)
In exemplul de mai jos (culorile sunt aceleasi ca ale graficului, rosu=bearish/verde=bullish), MegaTrend este setat cu period = 80. O perioada mai mare va schimba culoarea trendului mai greu pe cand o perioada mai scurta o va schimba mai repede.

MegaTrend
MegaTrend

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu